دنده اسپراکت بیل مکانیکی
دنده اسپراکت یکی از قطعات زیربندی ماشین آلات راهسازی است. این قطعه چرخ دنده ی بزرگ در قسمت عقبی زنجیر چرخ بیل مکانیکی و یا ماشین آلات دیگر جاگذاری میشود و طرف دیگر آن یک هرزگرد غلطک یا آیدلر وجود دارد که توسط این فنر بتواند زنجیر را تحت فشار بگذارد.
این دنده نیرویی که از چرخهای عقب یا فاینال درایو تولید شده را به زنجیرها منتقل میکند تا ماشین قادر به حرکت کردن باشد. به منظور ساخت این دنده از آلیاژهای فولادی که کیفیت بسیار بالایی دارند و در برابر فرسایش مقاوم میباشند، مورد استفاده قرار میگیرد. دنده ها دایره ای شکل بوده و قطر داخلی آنها وسیع است. روی هر بیل مکانیکی دو عدد دنده قرار میگیرد که روی پوسته هیدروموتور بسته میشوند.
قطعات زیربندی شامل زنجیر، رولیک بالا و پایین تیغه، لینک زنجیر، بوش و پین زنجیر، ناخن، دنده اسپراکت و… که در ادامه درمورد این موضوع مهم توضیحات مفصل داده ایم.
روش نگهداری دنده اسپراکت
قطعات زیربندی معمولاً به علت تماس مستقیم با زمین، اصطکاک بالایی دارند که این موضوع موجب خرابی زودهنگام قطعات آن میشود ولی اگر مراقبتهایی صورت گیرد میتوانیم به عمر آنها بیفزاییم. دنده اسپراکت نیز به علت تحمل فشار بار زیاد و پیچیدهای از جمله بارهای شعاعی، رانش و کج، و همچنین به دلیل اصطکاک بالا زود فرسوده میشود اما درصورتی که بازرسی و تمیز کاری منظم صورت گیرد میتوان به عمر آن اضافه کرد.
انواع دنده اسپراکت
این دندهها با توجه به نوع ماشین آلات راهسازی، ابعاد و اندازه زنجیر و رولیک ماشینآلات در ابعاد و اندازههای مختلف تولید میشنود. انواع دنده اسپراکت شامل بیل کاترپیلار، بیل مکانیکی کوماتسو، بیل ولوو، بیل هیتاچی، بیل هیوندا، بیل دوو و بیل دوسان است. دنده اسپراکتها بصورت یک تکه و چند تکه طراحی میشوند. علاوه براین ساخت دنده در کارگاههای ریخته گری و از جنس چدن انجام میشود.
انواع برند دنده اسپراکت در بازار
برند Ch مخصوص بیل های مکانیکی کوماتسو خط ۷، کوماتسو خط ۲، کوماتسو خط ۵ و کوماتسو خط ۶ سری ۲۰۰ و ۲۲۰ و ۳۰۰ میباشد. علاوه بر این بیلهای دوو دوسان ۲۲۵ و ۲۳۰ سولار وDX و نیز هیوندای ۲۱۰ و ۲۲۰ خظ ۷ و ۲۲۰ خط ۹ و هیوندای ۳۲۰ و هیتاچی ۲۱۰ و ۲۴۰ و ولوو ۲۱۰ و ۲۴۰ و بیل سانی ۲۱۰ و ۲۱۵ و ۲۳۰ و بیل زوملایون ۲۳۰ و ۳۶۰ و بیل تایتان و کلیه بیلهای چینی سایز ۲۰۰ و ۲۱۰ و ۲۲۰ و ۲۳۰ و ۲۴۰ اشاره کرد .
برند itr ایتالیا مخصوص بیل ها و بلدوزر ۱۵۵ و بلدوزر ۸۵ و بلدوزر d8 و بلدوزر d9 وبلدوزر ۳۵۵ کوماتسو و بیل های ۳۲۰ و ۳۳۰ و ۴۰۰ و ۶۰۰ و ۸۰۰ و ۱۲۵۰ اشاره کرد.
همچنین برندهای dcf کره و kmf ‚ktf, rhk چین و itm و برکو ایتالیا نیز توسط شرکت ما به داخل کشور وارد شده و در انبارهای شرکت برسام صنعت امید موجود می باشند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قطعات یدکی ماشین آلات سنگین میتوانید با کارشناسان برسام صنعت امید در ارتباط باشید.
کارایی دنده اسپراکت
دنده اسپراکت در دستگاههای زنجیری همچون بیل مکانیکی و بلدوزر بر روی گیربکس حرکت نصب میشود. این دنده درواقع نیرو را از گیربکس به زنجیر منتقل کرده و موجب حرکت دستگاه میشود. که دارای دندانه هایی است که بوش زنجیر در میان دو دنده قرار گرفته و بر روی دنده اصلی میچرخد. دنده با تعداد زیادی پیچ به گیربکس وصل میشود. پیچ دنده لازم است دارای سختی بالا باشد تا تحمل فشار گیربکس و انتقال آن به زنجیر را داشته باشد.
عملکرد دنده اسپراکت بیل مکانیکی
دنده اسپراکت بیل مکانیکی دارای عملکردی حائز اهمیت میباشد و میتوان گفت یکی از گزینه های مهم در سیستم زیرو بندی بیل مکانیکی به جهت حرکت آن است. محل قرارگیری این دنده در قسمت عقب زنجیر چرخ قرار دارد که در طرف دیگر آن آیدلر و یا هرزگیر غلطک قرار می گیرد. تا از طریق آن بتوان زنجیررا با تحت فشار قرار دادن و انتقال نیروی محرکه آن به زنجیر، سبب حرکت بیل مکانیکی شد. این دندهها در انواع مختلفی تولید می شوند که مناسب با هر برندی طراحی و تولید شده اند. در اصل دنده اسپراکت در دستگاههای زنجیری مثل بیل مکانیکی و سایر ماشین آلات سنگین زنجیردار بروی قطعهای بنام گیربکس که وظیفه ی حرکت دارد جاگذاری میشود. دنده اسپراکت نیرو را از گیربکس به زنجیر انتقال میدهد و موجب حرکت ماشین میشود. دنده اسپراکت دارای دندانههای بزرگ است که بوش زنجیر در میان دو دنده قرار میگیرد و بروی دنده میچرخد. دنده اسپراکت بیل میکانیکی با استفاده از تعداد بالایی از پیچ به گیر بکس متصل می شود. پیچی که برای آن مورد استفاده قرار میگیرد باید از استحکام بالایی برخوردار باشد تا توانایی تحمل فشار گیربکس و انتقال آن به زنجیر را داشته باشد.
جنس دنده اسپراکت
همانطور که میدانید دنده اسپراکت بیل مکانیکی بهطور متداول با زنجیر در تماس است. دندانههای نوک تیزی که در این دنده قرار گرفتهاند وظیفهی انتقال نیرو و قدرت را به زنجیر دارد. این دنده ها همیشه درمعرض تماس قرار دارند و با گذشت زمان و بعد از مدتی کارکرد دچار ساییدگی و خوردگی شده در نهایت دنده اسپراکت نیاز به تعویض پیدا میکند از این رو برای بالا بردن کارایی و راندمان این دندهها با مقاومت بالا و طول عمر زیاد لازم است در زمان ساخت از دو فاکتورآلیاژفولادی و فرآیند سخت کاری سطحی بروی آن غافل نشد. استفاده از آلیاژ فولادی با درصد بسیار دقیق از کربن همچنین فلزاتی که میتوان برای مقاومت بالای این دنده اسپراکت بکارگرفت تا در برابر تهدیداتی همچون سایش و خوردگی و ضربه مقاومت بالایی داشته باشند از جمله مولیبدنیوم از اهمیت بالایی برخوردار است.عملیات سخت کاری و حرارت دهی که شامل گرما و سرما بخشی به این قطعه میباشد سبب افزایش طول عمر و مقاومت آن خواهد شد.
انواع دنده اسپراکت بیل مکانیکی
دنده اسپراکت بیل مکانیکی در قسمت عقبی زنجیر چرخ قرار می گیرد که حول و محور آن غلطک یا آیدلر قرار دارد تا بتواند زنجیر را به وسیله آن تحت فشار قرار دهد وآن را مجبور به حرکت کند. دنده اسپراکت در اندازه وابعاد مختلف ومتناسب با برند های متفاوت و برای کاربردهای متعدد طراحی و تولید میشوند. در واقع ابعاد واندازه های آن بر اساس نوع و ظرفیت ماشین آلات بیل مکانیکی همچنین ابعاد و اندازه زنجیر و رولیک متغیر است.که باید در زمان تهیه و خرید این قطعه به این نکات توجه کنید.
خرید دنده اسپراکت بیل مکانیکی
با توجه به کارکرد بالای بیل مکانیکی و احتمال فرسایش قطعات بعلت استفاده ی زیاد در شرایط دشوار و سخت با گذشت زمان، بیل مکانیکی نیاز به تعویض ویا تعمیرپیدا می کند. دسترسی به این قطعات آسان می باشد اما این نکته فراموش نشود پیدا کردن یک قطعه ی با کیفیت و خوب که با اصالت نیز باشد نیاز به صرف زمان و دقت دارد. شرکت برسام صنعت امید با طراحی و تولید انواع قطعات با کیفیت و با ضمانت اصالت کالا این موضوع را برای دارندگان ماشین آلات سنگین راهسازی و بیل مکانیکی قابل دسترسی نموده است. متقاضیان عزیز میتوانند با مراجعه به سایت شرکت برسام صنعت امید از سایر محصولات و قطعات یدکی تولیدی این شرکت دیدن فرمایند و نسبت به خرید قطعه ی مورد نیاز خود اقدام نمایند. شرکت برسام صنعت امید خرید قطعات یدکی خود را بصورت حضوری و آنلاین برای مشتریان فراهم نموده است. قیمت این قطعات یدکی بسیار مناسب و مقرون بصرفه برای شما همکاران گرامی میباشند.